Portál so zdigitalizovanými učebnicami navštívilo za týždeň viac ako 15.000 ľudí

30.12.2011 Bratislava

Bratislava 29. decembra (TASR) - Portál so zdigitalizovanými učebnicami pre základné a stredné školy eaktovka.sk navštívilo za týždeň od jeho spustenia 15.564 ľudí. Vyplýva to zo štatistických údajov Ústavu informácií a prognóz školstva.

Ministerstvo školstva spustilo portál 22. decembra tohto roku. \"Odvtedy sa na ňom zaregistrovalo 3550 používateľov a jeho priemerná návštevnosť je okolo 1000 až 1500 ľudí denne,\" informoval odbor masmediálnej politiky ministerstva školstva.

Na základe ohlasov a podnetov od používateľov sa už na portáli podľa ministerstva uskutočnili niektoré technické vylepšenia. Ďalšie formálne úpravy a obsahové rozšírenie portálu budú závisieť od vyhodnotenia jeho skúšobnej prevádzky, ktorá bude trvať počas januára. Do diskusie sa môže okrem učiteľov a ďalších odborníkov zapojiť aj široká verejnosť.

Okrem zdigitalizovaných učebníc nájdu záujemcovia na portáli eaktovka.sk aj elektronické verzie kníh odporúčanej literatúry či audionahrávky, ako aj publikácie pre učiteľov.

TASR dnes informoval odbor masmediálnej politiky ministerstva školstva.
 

Vyberte región